Over Agnes

Agnes Nibbeling

Gedreven door idealen

Ontwikkelen en belangen behartigen

Er zijn twee idealen die mijn loopbaan sturen. Als eerste gaat het om de behoefte om bij te dragen aan de ontwikkeling van mensen. Ik vind het mooi om te zien hoe mensen nog beter worden in hun werk of hun passie. Mijn tweede drijfveer is dat ik het belangrijk vind dat iedereen meepraat over besluiten die hen raken. Deze idealen maakten dat ik al jong maatschappelijk betrokken was en me aansloot bij ideële organisaties. Als logisch gevolg ben ik aan de slag gegaan als trainer en adviseur voor ondernemingsraden, cliëntenraden en iedereen die invloed wil hebben op wat er met hem of haar gebeurt.

Mijn missie is een bijdrage leveren aan de vermogens van mensen om op te komen voor het eigen belang, met oog voor andermans belang.

Alles stroomt

Ik draag graag bij aan de ontwikkeling van anderen maar vind mezelf ontwikkelen net zo belangrijk. Gedurende mijn hele loopbaan heb ik mezelf bijgeschoold en ik blijf dat doen. Een mooie spreuk vind ik Panta Rhei: alles stroomt, alles verandert, niets blijft hetzelfde. Dus wil je mee in de veranderingen, dan moet je blijven groeien. Dat vind ik bepaald geen straf. Sterker nog, dat vind ik een aangename bijkomstigheid van dit beroep. Je leert terwijl je doet. Daarnaast doe ik natuurlijk aan bijscholing om aansluiting te houden met de nieuwe inzichten.

Loopbaan

Ik ben mijn loopbaan begonnen als docent Sociologie op de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Na enkele jaren heb ik de overstap gemaakt naar het trainersvak. Ik ben in 1997 als medezeggenschapstrainer begonnen bij Looten Organisatie adviseurs. Daarna ben ik werkzaam geweest bij SBI Formaat en Zorg Consult. In 2006 ben ik gestart met mijn trainingsbureau Agnes Nibbeling Training en Advies. Aanvankelijk werkte ik als free-lancer voor onder meer Schouten en Nelissen, FNV Formaat en de Merlijn Groep. De laatste jaren werk ik uitsluitend vanuit mijn eigen bureau. Wel heb ik een aantal zelfstandige collega’s om mij heen voor trainingen die een specifieke expertise vragen. Daarbij moet u denken aan financiële experts, advocaten en trainingsacteurs.

Opleidingen

Naast mijn studie Sociologie aan de Universiteit van Utrecht heb ik de opleiding Didactiek voor HBO afgerond. Verder heb ik de opleiding Management en Organisatie aan de Open Universiteit gedaan. Door middel van korte opleidingen heb ik me geschoold in veranderkunde, organisatiediagnose, groepsdynamica, teambuilding en interventiekunde. Ik volg regelmatig scholingsdagen en congressen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op gebied van medezeggenschap en arbeidsrecht.